O nama
Katalog
KorisnoKontakt - POZIVNICE ZA VJENČANJE

Smičiklasova 14c, Karlovac
047 615 020, 092 294 0405,
091 163 49 94
idea@ka-net.net

Marketing KA-NET portal:
UNILINK studio
info@unilink.hr

[ WEDDINGS ONLY! ] photographers - 23.3.2008.
Nekonvencionalan

Nekonvencionalnost je možda najbolji izraz kojim bi se opisale fotografije Olafa Sieberta. Njegov je stil nedvojbeno jedinstven u Hrvatskoj: spontan, pun ljubavi i s okom za detalje, što svako vjenčanje koje fotografira pretvara u nešto posebno.Olaf Siebert, nizozemski fotograf nastanjen u Zagrebu, pohađao je brojne majstorske tečajeve pri Fotografskoj akademiji u Amsterdamu, Nizozemska. Sudjelovao je na mnogobrojnim izložbama u Nizozemskoj, objavljivao fotografije u nekoliko časopisa specijaliziranih za vjenčanja, a danas fotografira samo vjenčanja. "Volim fotografirati vjenčanja, to je posebno zadovoljstvo! Stotine svečano odjevenih uzvanika koji su se okupili kako bi odali počast idealu ljubavi."

Njegov rad nije ostao nezapažen: u dvije godine koliko djeluje u Hrvatskoj prepoznat je kao jedan od najtraženijih fotografa vjenčanja, a njegov osebujan izričaj privukao je i mnoge mladence iz inozemstva.

Jedinstven

Što čini Olafa toliko različitim od ostalih fotografa vjenčanja? Zna uhvatiti sva ona čarobna događanja tijekom cijelog dana vjenčanja. "Trudim se zbližiti sa svojim mladencima", kaže Olaf. "Stalo mi je do njih, do njihove ljubavi i nastojim to zabilježiti. Osim toga, moje fotografije su većinom spontane jer ne želim poremetiti ceremoniju ili svadbeni pir."

Olafov stil vjenčane fotografije karakterizira svježina, inovativnost i suvremenost. Kreativnost kuteva njegove kamere i uporaba posebnih fotografskih tehnika čine jasno vidljivim razliku između standardne fotografije i stilskih, suvremenih slikovnih zapisa. Pored toga, posjeduje sposobnost pripovijedati fotografijama: "Fotografiranje vjenčanja je nešto više od pukog snimanja, umjetnost je znati ispričati priču o tom posebnom danu, priču o početku nove obitelji".Vjenčani albumiknjige

Iako smatra da je knjiga vjenčanja svojim formatom i vrhunskim fotografijama idealni medij kojim može izraziti svoje poimanje vjenčane fotografije, Olaf mladencima također nudi ekskluzivne vjenčane albume, raspoložive u staklu, drvu, aluminiju i koži: "Ne žele svi imati knjige vjenčanja i zato su moji albumi odlična zamjena. Mislim da kvalitetan album ili knjiga ne bi trebao imati više od 120 do 150 fotografija. Na taj način možete ispričati nezaboravnu priču." Visokokvalitetni albumi ili knjige za Olafa su obvezni; na kraju krajeva, to je jedino materijalno sjećanje koje preostaje nakon vjenčanja i koje bi trebalo vječno trajati.

Moderne mladenke

Zahvaljujući mogućnostima interneta, fotografiranje vjenčanja u Hrvatskoj uvelike se promijenilo u posljednje dvije godine. "Mladenci mogu pratiti najnovije trendove, vidjeti što se novo nudi u svijetu. Zašto bi se moderna mladenka trebala ograničiti na tradicionalnu fotografiju vjenčanja? Zašto bi se fotograf trebao ograničiti na tradicionalnu fotografiju?"Olaf Siebert donosi u Hrvatsku nove trendove u fotografiji vjenčanja: ove godine pokrenuo je prvi hrvatski "Trash The Dress" projekt, specijalni foto session nakon vjenčanja, koji u sebi sadrži romantičnu ideju slavljenja vječnog karaktera braka te stoga vjenčana haljina kao materijalni simbol više nikada neće biti potrebna.
"Započeo sam s time iz čiste zabave, no iznenadilo me kada sam u vrlo kratkom vremenu imao dovoljno mladenki za organiziranje najvećeg Trash The Dress partyja u Europi!"Prema svemu sudeći, očito je da i hrvatske mladenke prate najnovije trendove.


--
[ WEDDINGS ONLY! ] photographers
Unconventional and unique!

the phone: +385 (0) 91 - 7397 404
the site: www.weddings-only.com
the blog: www.wedding-only.com

   Početna | O nama | Kontakt | Upis u katalog